haft träning

hej hej nu har jag precis duschat efter träning:). så nu sitter jag och äter pizza.
idag var jag och min lillebror tillsammans hela dagen:). först åkte vi till centrum och sen gick vi till simhallen och badade i 2 tim:). sen gick vi till centrum igen och hälsa på hos mamma och efter det åt vi på sibylla:). när vi kom hem gjorde jag i ordning mig till handbollen:). och nu sitter jag här:). imorgon ska jag amanda och jonna till stan:D. och sen på kvällen ska vi kanske sova hos amanda:D.
just det vi hämtade ut min bekini igår men den var inge bra så vi lämnade tillbaka den:( så ska vi kolla på en bikini nån annan gång:)

60 årsdagen

hej hej igår hade vi en speciell dag för farmor för hon fyller 60 år på måndag:). först åkte mamma, farmor, moster karin, tina och anna hissen upp till globen:). sen åkte alla och spelade laserdome:D. det var jätte roligt:). efter det åkte vi hem till kusinerna och grillade korv:). sen åkte alla förutom min lillebror och kusin, pappa och rikard till kungliga dramatiska teatern på en guidad tur:). det var också roligt eftersom jag älskar teater så det var spännande. till kvällen åkte de vuxna och åt på resaurang medans jag var hemma med eddie och linus.
här är vi på teatern och hemma hos kusinerna:)

ska äta chokladbollar

hej hej nu har jag precis gjort chokladbollar:). istället för kakao tog jag oboy, men det är också gott tycker jag.
igår var vi på kulturama skolan och kollade på när eddie och hans årskurs uppträde på scen. det var jätte roligt för alla som uppträde var jätte duktiga:D. dom dansade, sjöng, rappade och massa annat. det fanns även ett buffé bord så man kunde ta vad man ville ha och äta:). dom sålde även lotter så jag, mamma och eddie köpte 7 lotter men vann inget:P. eddie spelade piano och han var jätte bra:) sen sjöng han och sin kompis medans hans andra kompisar spelade instrument:).
goda chokladbollar!!:D
här är min bekini som jag har beställt från H&M katalogen:D

hello bloggen

hej bloggen! nu sitter jag här och skriver en rapport. jag tänker så det knakar nu vill jag bort. bort från kalla sverige och ta flyget till paris, nej vad jag blev sugen på ris. jag åker till kina tur och retur, efter en vecka tar jag en lur. utan att ha sovit hela veckan lång åker jag till sjukan på en gång. där sitter min mamma och pappa och väntar på ett svar. undrar om jag lever eller om jag ens finns kvar. läkaren kommer ut och säg hej. jag heter Karin och Julia är okej. efter en månad är jag tillbaks på samma gamla plats och samma gamla blogg, jag sitter och skriver ett rim så fint. hoppas ni gillar den för det gör jag. jag skriver imorgon så ni får vänta tills dess. vänta inte bara med för mycket stress;) 
av: julia maria madicken björklund  

     

i skolan

hej hej nu har jag svenska och vi håller på att skriva på vår sv-blogg olika frågor som tillhör de sidor man ska ha läst till på fredag:). jag har två sidor kvar att läsa och sen har jag läst till sida 127:). efter skolan ska jag vara med amanda:D. nej nu måste jag gå hejdå:)
/julia 

ska snart till bussen

hej hej nu sitter jag hemma och bloggar och äter yoghurt:). snart ska jag gå till bussen, för jag ska på teater men innan det ska vi äta på subway:D. det är sååå gott där, jag älskar subway:) och man får välja själv vad man vill ha på. idag fick vi tillbaka våra so-prov. jag fick totalt G typ:P. men egentligen är det ju rätt så bra men jag blev så sur för på det viktigaste man skulle kunna fick jag MVG:). men sen var det att man fick skriva frivilligt olika länder. och det var det som sänkte betyget:(. jobbigt. jag trodde bara att det kunde ge extra poäng men inte att det kunde sänka:S. aja inget att göra åt.
/julia
här är jag gånger 2:) haha läskigt:O
jag som sitter och tar det lungt:)

åå, längtar till sommaren

hej hej jag kollade igenom gammla bilder och hittade gammla bilder från sommaren:). det såg så herligt ut, vi åkte båt, hoppade från berg, åkte på en vatten ring bakom en båt och massa annat:D. jag lyssnar även på Here comes the sun på youtube:) nu börjar man verkligen längta till sommaren, bara gå runt med linne och shorts och ta första doppet. det jag längtar mest till är att få dyka från hopptorn. jag älskar verkligen att dyka och vara under vattnet. jag tycker inte så mycket om att bara simma vanligt, utan simmar oftast under vattnet. när vi åker och bada brukar vi oftast åka till Södersved:) det är ett jätte bra badställe med hopptorn, både vanliga och högre bryggor och en kiosk och golfbana:D. jag, min lillebror och min kusin brukar klättra upp för en rätt så brant backe i skogen med några rötter man kan hålla i för att komma upp:). 
vi brukar också campa:). det är jätte roligt:D. vi hittar på mycket med familjen och kusinerna på sommrarna:).

    
här är några bilder från när jag var lite yngre, det ser så mysigt ut:).

lördag 19 februari

hej idag var vi i nacka forum och kollade. sen var vi inne på media mark och kollade på en ny tv:). och vi köpte den:D det är en LED-tv 46 tum. också har vi köpt ett nytt blueray bioljud:D. sen till kvällen fick vi gäster:) och jag och jennifer gjorde hallon och äppelpaj. mums:D. nu ska vi kolla på våran nya tv och äta godis:). god natt:).

om mig

hej hej här får ni veta vad jag gillar, inte gillar och så:)

  • djur: katt
  • maträtt: suhi
  • film: vet inte riktigt men jag gillar comedy och hey baberiba
  • bok: är ingen precis läsar människa men läste en bok som hette kalla diamanter när jag var liten
  • färg: jordnära färger
  • klädstil: gillar 60-talskläder
  • ämne i skolan: drama, hemkundskap, idrott
  • låt: vet inte många låtar är bra
  • favoritband: gillar green day

 

  • ögonfärg: melerade
  • hårfärg: brunt just nu men min riktiga hårfärg är ljusbrunt
  • längd: 157 cm
  • skostorlek: 38

 

  • min framtid: jag tror min framtid kommer bli suverän. jag kommer jobba med teater och vara med i olika teaterföreställningar. jag kommer ha en härlig familj och bo i nacka eller stan i antingen villa eller lägenhet. min familj och jag kommer hitta på massa roliga saker på både helger, lov och vardagar. jag kommer försöka hjälpa barn i fattiga länder och sånna som blir dåligt behandlade. jag kommer även hjälpa ungdommar som har problem med saker. men en sak som är väldigt viktigt är att uppfostra sina barn och ge dom kärlek.
  • hur ska en människa vara? en människa får vara precis som den själv vill. men att man kan ta egna slutsatser till vad som händer om jag gör så och hur jag och även den andre kommer må om jag gör så. tänk på att vara dig själv och ingen annan.  

hemma

hej hej i morse hade vi so-prov och jag tycker det gick bra för mig:). jag blev klar först vilket jag tyckte var konstigt för jag brukar alltid vara kvar bland dom sista. efter provet gick jag hem. nu sitter jag vid datan och kollar på program och bloggar:). ikväll ska vi hem till mormor för vi ska äta middag där:). vet inte vad det blir men det blir säkert nått gott:).
här är bildet från min iphone:)

veckans klädersplagg

hej nu är det dags för veckans klädersplagg igen. som jag skrev förut ska jag visa ett klädersplsgg varje vecka och ge förslag vad man kan ha till.

klänning från vero moda
300:-
en blå kläning med blommigt mönster.
till detta skulle man kunna ha ett par snygga kängor från Hasbeens som kostar 2995:- 



på bussen hem

hej idag hade vi spanska-prov och det gick rätt så bra tycker jag, eller vissa ord i vissa meningar kunde jag inte:P. efter skolan åkte jag buss till norra sköndal med anton, kalle och andre. när vi var vid masten klev det på några och satte sig framför oss. sen sa anton att dom kommer bomba bussen, så hela vägen till norra sköndal tänkte jag bara... jag vill inte dö, snälla var framme vid norra sköndal snart, vad ont det kommer göra och bussen sprängs:P. och sen började kalle skaka hand med mig, andre och anton och såga ajö och trevligt att känna er:P. haha inte för att jag tror att det skulle ha hänt men ändå lite rädd blir man ju, ifall det skulle hänt. men våran buss bombades inte, eller det är ju så klart annars skulle ju jag inte kunna skriva det här:P. 

/julia 

hej bloggen

hej bloggen just nu äter jag frukost. och jag ska äta så bra frukost som möjligt så att jag orkar på bip-testat vi ska göra idag på studiestödet. man springer som intervaller och så blir det svårare och svårare ju högre nivå det blir. förut sprang jag upp till 9 nivåer. så nu måste jag klara helst rätt så mycket till, eller till typ bana 10:P. men det kommer nog gå bra:). sen har vi vanliga lektioner, fast på spanskan har vi prov:P.
efter skolan ska jag hem och göra i årdning mig för handbollsträning:).
just det i måndags gjorde vi ju jätte goda hjärtkakor, jag skrev det i ett annat inlägg men jag la inte upp bilder på dom så jag gjorde det nu:P.
/julia

jag, mella, amanda, julia, mamma, pappa, messi och lillebror

mina kära mella, amanda och julia. och mina kära föräldrar, katt och lillebror:)
UBS!!! mina föräldrar och lillebror ser inte riktigt ut så;)

bilder från stan


hej det här är bilder från när jag, amanda, mathilda och emma var i stan:)

min dag

hej idag har jag varit i skolan, och vi hade hemkundskap då vi skulle göra hjärtkakor eftersom det var alla hjärtans dag igår:). dom blev jätte goda:D. när vi hade slutat åkte jag buss till norra sköndal med julia, kalle, hampus och johan:) vad hampus och johan skulle göra där vet jag inte:P. sen tog julia och jag 807 hem.
när jag kom hem åt jag ena kakan som blev över från baket i skolan medans den andra tog eddie och mamma. sen tränade jag till so-provet till på fredag:P. inte så lätt man ska kunna olika länder och deras huvudstäder i afrika och mellanöst. sen ska man kunna sjöar, hav, sunder och lite annat:P. jag har även spanska-prov till torsdag och engelska till imorgon:P så den gjorde jag efter so.
ibland blir det lite fel när man ska skriva sms på iphonen, men att skriva bengan i stället för han är ju omöjligt. men det hade jag råkat göra:P. så det kan gå;).
/julia

en dag i stan

hej igår var jag, emma, amanda och mathilda i stan. vi hade det jätte trevligt. fast när alla skulle träffas i gullmars var det lite krångligt. först missade jag bussen och sen var det en buss som hade stannat precis vid gullmarsplan så inte min buss kunde åka in där:S så den fick åka värsta omvägen runt globen och in bakvägen till gullmars:S stackars amanda, mathilda och emma som fick vänta 35 minuter på mig:(. men sen gick det bra:) vi åkte in till hötorget och kollade i affärer, också var vi gallerian och kollade:) alla köpte saker förutom jag:P jag hade inte så jätte mycket pengar:P. sen åt vi på kungshallen, jag, emma och mathilda åt pizza, och amanda åt kebab:). sen åkte vi till söder för att handla på english shop men när vi kom dit var det stängt:( så vi åkte hem. när jag var hemma kollade jag på solsidan och åt mangopaj:) det var jätta gott:D
/julia

oldbooth och babybooth

hej nu har jag spelat min sista match och vi vann:D nu är jag hemma och vi ska äta pannkakor snart:) imorgon ska jag till stan med amanda, emma och mathilda:D men jag vet inte om det ska med några fler:P vi får se:).
igår hämtade jag hem olika appar där man kan göra om bilder:) med en byter man ut sitt ansikte mot ett bebishuvud (babybooth) och den andra kan man sätta in sitt ansikte i gamla bilder (oldbooth):P det är jätte roligt:). om ni vill ladda ner dom kan ni även söka på booth så kommer det fram massa olika både gratis och sånna som kostar pengar:).

paus mellan matcherna

haha har opererat fingret;)
hej hej idag har vi spelat match vid arlanda:P vi vann med 31-5,JIPPI:D nu sitter jag och emma hos mig och fikar:). snart ska vi spela en match till i tyresö hallen mot skogås. önska oss lycka till:)

eddie och jag

här är eddie och jag när vi väntar på att maten ska bli klar:)

brandövning

hej idag var jag med petronella och amanda jansson efter skolan:). vi skulle baka men bestämde oss för att jag och mella skulle baka medans amanda skulle göra honungspannkakor:P. eftersom amanda hade glömt sätta på fläkten så hade vi en liten brandövning då det var rök i typ hela mellas kök och ut i vardagsrummet, så vi fick öppna altandörren och vädra med en handduk. haha:P men sen satt mella på fläkten och röken började försvinna:).
tyvär har jag inga bilder på det:(, men strunt i det:P
/julia

veckans klädersplagg

hej hej, idag kom jag på att varje vecka ska jag visa ett klädersplagg från en affär, sånt som jag själv tycker är snyggt:). det är inget man måste ha utan jag gör det bara på skoj, eftersom jag själv inte är någon modeslav men gillar kläder och att visa upp vad jag själv tycker är snyggt. jag kommer ge förslag på sånt som skulle passa till, som väskor, skor och smycken:).


250:- 

en blå kjol med vita ränder och guldknappar från monki

till detta skulle man kunna ha ett vitt linne, ett guldsmycke med ett ankare och ett par vita converse   


recept på goda valentinemuffins:)



ca 15 st.
ungstemp. 200 grader, varmluft 175 grader
100 g margarin eller smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

1. lägga ut pappersformar på en plåt.
2. smält matfettet och låt det svalna.
3. vispa äggen och sockret pösigt.
4. tillsätt de övriga ingredienserna. (du kan blanda alla torra ingredienser i en skål och sedan lägga i allt i bunken med äggen och sockret)
5. blanda i matfettet.
6. lägg smeten i formarna. (inte för mycket i varje form eftersom dom blir större i ugnen)
7. grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.   




  


5 ord som inte stämmer in på mig

snål

ouppfostrad

175 cm lång

kaxig

geni

5 ord som stämmer in på mig

snäll

lycklig

kräsen

fantasifull

teaterapa

en ny dag

hej nu har jag vaknat och sitter och äter frukost. idag ska jag på studiestöd för jag måste göra matte. sen börjar vi 9 med svenska. torsdagar är den tråkigaste dan i veckan:(, det är inga roliga lektioner. aja, man får i alla fall vara med alla kompisar:D
sen ikväll ska jag på träning:) och då kommer patrik från herr-laget träna fys med oss, önska mig lycka till;)
nej, nu måste jag göra i ordning mig. tja tja;)
/julia

modevisning

här går jag modevisning i tyresö centrum:D det var jätte roligt!!!


hos mormor

hej hej nu är jag hos mormor. jag visade mormor min blogg och hon förstod inte alla gubbar jag hade gjort:P. men sen förstod hon:) sen kom mamma och eddie och vi åt becon med pasta, mums! nu sitter jag vid datan och gör matte och spanska:P och snart ska jag gå till bussen för jag ska på träningen som börjar 8 och slutar 10 så jag är typ hemma halv 11:S. men det är ändå bra för då hinner man vara med kompisar eller göra läxor innan:)

/julia


bloggdesign

hej idag fick jag hjälp av petronella och amanda jansson med min blogg. vi kollade på olika designer i typ 30 minuter:P. till sist hitta vi en design, den jag har nu:) men jag vet inte om det är den jag verkligen vill ha så dom ska hjälpa mig att hitta en annan design:P. men med en sån kräsen person som jag kommer det ta lååång tid;)

/julia

god morgon!

hej nu äter jag frukost. det blev ett mörkt bröd med kaviar och en tallrik fil med musli, gott:).
igår gjorde jag inget speciellt, bara läxor. sen till kvällen åt jag och min familj en GI-paj:P med bara grönsaker och proteiner, bra för mig eftersom vi ska äta bra och träna till en sak vi håller på med på NO:n och idrotten:).
/julia

nya blogg

hej det här är min nya blogg:) jag kommer skriva på den när jag har tid:P

/julia

Välkommen till min nya blogg!